VMware SD-WAN solution (velocloud)

โžก Organization แ€แ€ฝแ€ฑแ€›แ€ฒแ€ท challenge แ€€แ€แ€ฑแ€ฌแ€ท Business Growth แ€–แ€ผแ€…แ€บแ€œแ€ฌแ€แ€ฌแ€”แ€ฒแ€ทแ€กแ€™แ€ปแ€พ Remote site แ€แ€ฝแ€ฑแ€™แ€ปแ€ฌแ€ธแ€œแ€ฌแ€€แ€ผแ€•แ€ซแ€แ€šแ€บแ‹ Engineer แ€แ€ฝแ€ฑแ€กแ€”แ€ฑแ€”แ€ฒแ€ท Remote site แ€™แ€ปแ€ฌแ€ธแ€œแ€ฌแ€แ€ฌแ€”แ€ฒแ€ท แ€กแ€™แ€ปแ€พ WAN (VPN) connection แ€€แ€ญแ€ฏ แ€‘แ€ญแ€”แ€บแ€ธแ€แ€ปแ€ฏแ€•แ€บแ€›แ€แ€ฌ แ€•แ€ญแ€ฏแ€™แ€ญแ€ฏแ€แ€€แ€บแ€แ€ฒแ€œแ€ฌแ€•แ€ซแ€แ€šแ€บ แ‹ VPN link แ€แ€ฝแ€ฑแ€™แ€พแ€ฌ แ€˜แ€ฌ Traffic แ€แ€ฝแ€ฑ แ€˜แ€šแ€บแ€œแ€ญแ€ฏ แ€žแ€ฝแ€ฌแ€ธแ€”แ€ฑแ€œแ€ฒ แ€†แ€ญแ€ฏแ€แ€ฌ แ€žแ€ญแ€”แ€ญแ€ฏแ€„แ€บแ€–แ€ญแ€ฏแ€ท แŠ Traffic แ€แ€ฝแ€ฑแ€€แ€ญแ€ฏ แ€‘แ€ญแ€”แ€บแ€ธแ€แ€ปแ€ฏแ€•แ€บแ€”แ€ญแ€ฏแ€„แ€บแ€–แ€ญแ€ฏแ€ท แ€แ€€แ€บแ€แ€ฒแ€œแ€ฌแ€•แ€ซแ€แ€šแ€บ แ‹ Device แ€แ€…แ€บแ€แ€ฏแ€แ€ปแ€„แ€บแ€ธแ€…แ€ฎแ€€แ€ญแ€ฏ Login แ€แ€„แ€บแ€•แ€ผแ€ฎแ€ธแ€แ€€แ€บแ€แ€€แ€บแ€แ€ฒแ€แ€ฒ configure แ€แ€ปแ€€แ€ผแ€›แ€•แ€ซแ€แ€šแ€บ.. Remote site แ€™แ€แ€€แ€บแ€œแ€ฌแ€แ€ฒแ€ท แ€กแ€แ€ซแ€แ€ฝแ€ฑแ€™แ€พแ€ฌแ€œแ€Šแ€บแ€ธ แ€กแ€แ€ปแ€ญแ€”แ€บแ€แ€ฑแ€ฌแ€บแ€แ€ฑแ€ฌแ€บแ€€แ€ผแ€ฌ Troubleshooting แ€œแ€ฏแ€•แ€บแ€•แ€ผแ€ฎแ€ธ แ€–แ€ผแ€ฑแ€›แ€พแ€„แ€บแ€ธแ€›แ€•แ€ซแ€แ€šแ€บแ‹ โฌ…
โ€โ€โ€โ€โ€โ€
โžก SD-WAN แ€€แ€แ€ฑแ€ฌแ€ท แ€‘แ€ญแ€ฏ แ€•แ€ผแ€žแ€”แ€ฌแ€แ€ฝแ€ฑแ€€แ€ญแ€ฏ แ€œแ€ฝแ€šแ€บแ€œแ€„แ€ทแ€บแ€แ€€แ€ฐ แ€–แ€ผแ€ฑแ€›แ€พแ€„แ€บแ€ธแ€•แ€ฑแ€ธแ€”แ€ญแ€ฏแ€„แ€บแ€•แ€ซแ€แ€šแ€บแ‹ แ€›แ€พแ€ญแ€žแ€™แ€ปแ€พ Device แ€กแ€ฌแ€ธแ€œแ€ฏแ€ถแ€ธแ€€แ€ญแ€ฏ แ€แ€…แ€บแ€”แ€ฑแ€›แ€ฌแ€แ€Šแ€บแ€ธแ€€แ€”แ€ฑแ€•แ€ผแ€ฎแ€ธ GUI แ€€แ€”แ€ฑแ€แ€†แ€„แ€ทแ€บ manage แ€œแ€ฏแ€•แ€บแ€”แ€ญแ€ฏแ€„แ€บแ€•แ€ซแ€แ€šแ€บแ‹ Traffic แ€แ€ฝแ€ฑแ€€แ€ญแ€ฏแ€œแ€Šแ€บแ€ธ Application แ€กแ€œแ€ญแ€ฏแ€€แ€บ แ€˜แ€šแ€บ WAN link แ€€แ€”แ€ฑ แ€žแ€ฝแ€ฌแ€ธแ€แ€ฝแ€„แ€ทแ€บ แ€•แ€ฑแ€ธแ€™แ€œแ€ฒแ€†แ€ญแ€ฏแ€•แ€ผแ€ฎแ€ธ แ€œแ€ฝแ€šแ€บแ€œแ€„แ€ทแ€บแ€แ€€แ€ฐ Policy แ€แ€ปแ€•แ€ฑแ€ธแ€”แ€ญแ€ฏแ€„แ€บแ€•แ€ซแ€แ€šแ€บแ‹ Link latency แ€˜แ€šแ€บแ€œแ€ฑแ€ฌแ€€แ€บแ€›แ€พแ€ญแ€”แ€ฑแ€œแ€ฒแŠ Link packet loss แ€›แ€พแ€ญแ€”แ€ฑแ€œแ€ฌแ€ธแŠ Bandwidth แ€˜แ€šแ€บแ€œแ€ฑแ€ฌแ€€แ€บ แ€žแ€ฏแ€ถแ€ธแ€”แ€ฑแ€œแ€ฒแ€†แ€ญแ€ฏแ€แ€ฌแ€€แ€ญแ€ฏ GUI แ€€แ€”แ€ฑแ€แ€†แ€„แ€ทแ€บ แ€œแ€ฝแ€šแ€บแ€œแ€„แ€ทแ€บแ€แ€€แ€ฐ แ€€แ€ผแ€Šแ€ทแ€บแ€”แ€ญแ€ฏแ€„แ€บแ€•แ€ซแ€แ€šแ€บแ‹ VMWare แ€€แ€œแ€Šแ€บแ€ธ Velocloud แ€€แ€ญแ€ฏ แ€แ€šแ€บแ€œแ€ญแ€ฏแ€€แ€บแ€•แ€ผแ€ฎแ€ธ SD-WAN solution แ€€แ€ญแ€ฏ แ€•แ€ฑแ€ธแ€œแ€ฌแ€•แ€ซแ€แ€šแ€บแ‹ โฌ…
โ€โ€โ€โ€โ€โ€
โžกhttps://www.vmware.com/โ€ฆ/vmware-velocloud-service-descriptiโ€ฆ

แ€กแ€ฑแ€ฌแ€€แ€บแ€€ Website Link แ€€ VMWare Velocloud แ€€แ€ญแ€ฏ แ€˜แ€šแ€บแ€œแ€ญแ€ฏ Configuration แ€œแ€ฏแ€•แ€บแ€›แ€œแ€Šแ€บแ€ธแ€†แ€ญแ€ฏแ€แ€ฌแ€€แ€ญแ€ฏ แ€›แ€พแ€„แ€บแ€ธแ€•แ€ผแ€‘แ€ฌแ€ธแ€แ€ฒแ€ท Link แ€•แ€ซแ‹ Step By Step แ€•แ€ซแ€•แ€ซแ€แ€šแ€บแ‹ แ€กแ€•แ€ญแ€ฏแ€„แ€บแ€ธ แ€žแ€ฏแ€ถแ€ธแ€•แ€ญแ€ฏแ€„แ€บแ€ธ แ€œแ€ฏแ€•แ€บแ€•แ€ฑแ€ธแ€›แ€•แ€ซแ€แ€šแ€บ แ‹
โ€โ€โ€โ€โ€โ€
1๏ธโƒฃ Network Configuration (SD-WAN แ€™แ€พแ€ฌ แ€žแ€ฏแ€ถแ€ธแ€™แ€šแ€ทแ€บ Network แ€แ€ฝแ€ฑแ€€แ€ญแ€ฏ แ€žแ€แ€บแ€™แ€พแ€แ€บแ€แ€ฌ)
2๏ธโƒฃ Profile Configuration (Firewall Rule, Traffic Steering Rule, WAN Link, LAN Link Information แ€…แ€แ€ฌแ€แ€ฝแ€ฑแ€€แ€ญแ€ฏ แ€žแ€แ€บแ€™แ€พแ€แ€บแ€แ€ฌ)
3๏ธโƒฃ Edge Configuration (WAN Device แ€›แ€ฒแ€ท Serial Number แ€€แ€ญแ€ฏแ€‘แ€Šแ€ทแ€บแ€•แ€ผแ€ฎแ€ธ Register แ€œแ€ฏแ€•แ€บแ€แ€ฌ)
โ€โ€โ€โ€โ€โ€
โžกhttp://lostdomain.org/โ€ฆ/learning-nsx-sd-wan-by-velocloud-oโ€ฆ/

Video Link แ€€แ€แ€ฑแ€ฌแ€ท Velocloud Configuration แ€•แ€ซแ‹ แ€กแ€ฒแ€ทแ€’แ€ฎแ€™แ€พแ€ฌ WAN Link แ€”แ€พแ€…แ€บแ€แ€ฏ แ€›แ€พแ€ญแ€•แ€ซแ€แ€šแ€บแ‹ Application แ€กแ€œแ€ญแ€ฏแ€€แ€บ แ€˜แ€šแ€บ Link แ€€แ€”แ€ฑ Application แ€€แ€ญแ€ฏ แ€žแ€ฝแ€ฌแ€ธแ€แ€ฝแ€„แ€ทแ€บแ€•แ€ฑแ€ธแ€™แ€œแ€ฒแ€†แ€ญแ€ฏแ€แ€ฌแ€€แ€ญแ€ฏ Configuration แ€œแ€ฏแ€•แ€บแ€•แ€ผแ€‘แ€ฌแ€ธแ€•แ€ซแ€แ€šแ€บแ‹ Link แ€™แ€พแ€ฌ Packet Loss แ€›แ€พแ€ญแ€œแ€ฌแ€แ€ฒแ€ท แ€กแ€แ€ซ แ€”แ€ฑแ€ฌแ€€แ€บ แ€แ€…แ€บ Link แ€€แ€ญแ€ฏ Auto แ€•แ€ผแ€ฑแ€ฌแ€„แ€บแ€ธแ€•แ€ฑแ€ธแ€žแ€ฝแ€ฌแ€ธแ€แ€ฒแ€ท Scenario แ€€แ€ญแ€ฏแ€œแ€Šแ€บแ€ธแ€•แ€ผแ€‘แ€ฌแ€ธแ€•แ€ซแ€แ€šแ€บแ‹ Remote Site แ€แ€ฝแ€ฑแ€€แ€ญแ€ฏ แ€˜แ€šแ€บแ€œแ€ญแ€ฏ แ€œแ€พแ€™แ€บแ€ธ Manage, Troubleshoot แ€œแ€ฏแ€•แ€บแ€”แ€ญแ€ฏแ€„แ€บแ€™แ€œแ€ฒแ€†แ€ญแ€ฏแ€แ€ฌแ€€แ€ญแ€ฏ แ€•แ€ผแ€‘แ€ฌแ€ธแ€•แ€ซแ€แ€šแ€บแ‹
โžกhttps://www.youtube.com/watch?v=p4QL5o81as8
โ€โ€โ€โ€โ€โ€
Video Link แ€€แ€แ€ฑแ€ฌแ€ท Velocloud แ€€แ€ญแ€ฏ แ€˜แ€šแ€บแ€œแ€ญแ€ฏ Site แ€แ€ฝแ€ฑแ€™แ€พแ€ฌ แ€œแ€ฝแ€šแ€บแ€œแ€„แ€ทแ€บแ€แ€€แ€ฐ Install แ€œแ€ฏแ€•แ€บแ€”แ€ญแ€ฏแ€„แ€บแ€แ€ฌแ€€แ€ญแ€ฏ แ€•แ€ผแ€‘แ€ฌแ€ธแ€แ€ฌแ€•แ€ซแ‹
โžกhttps://www.youtube.com/watch?v=MoVvsVzc88E

Website link แ€€แ€แ€ฑแ€ฌแ€ท SD-WAN แ€€แ€ญแ€ฏ Virtual Machine แ€กแ€”แ€ฑแ€”แ€ฒแ€ท แ€˜แ€šแ€บแ€œแ€ญแ€ฏ แ€แ€„แ€บแ€…แ€™แ€บแ€ธแ€™แ€œแ€ฒ แ€†แ€ญแ€ฏแ€แ€ฌแ€€แ€ญแ€ฏ แ€•แ€ผแ€‘แ€ฌแ€ธแ€แ€ฒแ€ท Link แ€•แ€ซแ‹
โžกhttps://www.vmguru.com/โ€ฆ/deploying-velocloud-on-vmware-vspโ€ฆ/

โœโœโœ Author : Thant Zin Soe

Donโ€™t forget to share this post!